Company to Acquire Expensya « CPO RISING – THE SITE FOR CHIEF PROCUREMENT OFFICES & LEADERS IN SUPPLY MANAGEMENT

1
Company to Acquire Expensya « CPO RISING – THE SITE FOR CHIEF PROCUREMENT OFFICES & LEADERS IN SUPPLY MANAGEMENT

Το Medius επεκτείνει το εύρος του

Για να επεκτείνει το αποτύπωμα λύσεων πέρα ​​από τα AP και S2P, η Medius, κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος λύσεων αυτοματοποίησης τιμολογίων AP στο cloud, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαγοράσει την Expensya, έναν πάροχο αυτοματοποιημένων λύσεων διαχείρισης εξόδων. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει εντός 30 ημερών και οι όροι της συναλλαγής δεν έχουν αποκαλυφθεί. Η Medius χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για τη σύνδεση και τον εξορθολογισμό των διαδικασιών λήψης, επεξεργασίας και πληρωμής τιμολογίων — επεξεργάζοντας ετήσιες δαπάνες 180 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω του συστήματός της. Η εξαγορά της Expensya επεκτείνει αυτή την τεχνολογία στον συμπληρωματικό τομέα διαχείρισης δαπανών που αναφέρεται ως «δαπάνες που ξεκινούν από τους εργαζομένους».

Οι λύσεις Expensya δίνουν τη δυνατότητα στους υπαλλήλους των πελατών της να ξοδεύουν ανεξάρτητα, διατηρώντας παράλληλα τον δημοσιονομικό έλεγχο. Ακόμη πιο σημαντικό είναι η δυνατότητα των οργανισμών να μεταβούν από την αναδρομική παρακολούθηση των δαπανών σε προϋπολογισμούς προέγκρισης — όλα οδηγούν σε βελτιώσεις στο τελικό αποτέλεσμα.

Ένας Συμπληρωματικός Γάμος Διαχείρισης Τιμολογίων και Εξόδων

Τα στελέχη της Medius πιστεύουν ότι αυτός ο τομέας διαχείρισης δαπανών είναι εξαιρετικά συμπληρωματικός με την αυτοματοποίηση AP και ότι οι συνδυασμένες εταιρείες έχουν ένα κοινό όραμα AI που θα οδηγήσει σε εφαρμογές που μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν τα οικονομικά και τα τμήματα AP, ανοίγοντας την πόρτα σε περισσότερους παγκόσμιους πελάτες όπου η ηλεκτρονική τιμολόγηση εντολές υπάρχουν. Οι επιχειρήσεις επωφελούνται από αυτήν την καινοτόμο τεχνολογία και εξορθολογίζουν τις δραστηριότητες δαπανών και πληρωμών. Οι πάροχοι λύσεων και στις δύο αγορές διερευνούν επίσης συγχωνεύσεις για να συνδυάσουν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και να βελτιώσουν τις προσφορές τους και να διευρύνουν τη βάση πελατών τους. Επί του παρόντος, η Expensya εξυπηρετεί 6.000 παγκόσμιους πελάτες (700.000 ενεργούς χρήστες) σε περισσότερες από 100 χώρες.

«Η Medius ανέπτυξε αθόρυβα μια εξαιρετικά τρομερή σουίτα λύσεων στον χώρο S2P, με επικεφαλής τη λύση αυτοματισμού AP την οποία η Ardent Partners αξιολόγησε ως ηγέτη της αγοράς στην πρόσφατη Έκθεση συμβούλου τεχνολογίας ePayables 2023,», δήλωσε ο Andrew Bartolini, ιδρυτής και επικεφαλής ερευνητής στην Ardent Partners. «Η απόκτηση μιας λύσης διαχείρισης δαπανών που καθοδηγείται από την τεχνητή νοημοσύνη είναι φυσικό να ταιριάζει στην εταιρεία και ταιριάζει καλά με μια μεγαλύτερη στρατηγική ανάπτυξης».

Σύμφωνα με τον Jim Lucier, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Medius, «Η Expensya έχει αναπτύξει μια κορυφαία λύση διαχείρισης δαπανών εργαζομένων στην Ευρώπη, με καινοτόμα χαρακτηριστικά και καινοτομία που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Οι ιδρυτές της, Karim and Jihed, και η ηγετική της ομάδα μοιράζονται τη φιλοδοξία μας να μεταμορφώσουμε την κατηγορία διαχείρισης δαπανών χρησιμοποιώντας τη δύναμη του αυτοματισμού και της τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο Lucier. «Μαζί, μπορούμε να προσφέρουμε στους CFO λύσεις που μπορούν να τους βοηθήσουν να μεταμορφώσουν τα οικονομικά ενώ παράλληλα ενισχύουν τις ομάδες τους».

Η συγχώνευση αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Medius για να ηγηθεί της αυτοματοποίησης AP με ισχυρές δυνατότητες πληρωμής και κορυφαίο στον κλάδο έλεγχο και ανίχνευση απάτης. Ο Lucier εξηγεί ότι οι ισχυρές λειτουργίες διαχείρισης δαπανών των εργαζομένων με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης του Expensya όχι μόνο συμπληρώνουν αλλά και ενισχύουν τις ευρύτερες προσφορές λύσεων της Medius σε προμήθειες, προμήθεια, συμβόλαια και ενσωμάτωση προμηθευτών. Ενώ η εταιρεία είναι παρούσα σε 102 χώρες με 4.000 πελάτες παγκοσμίως, η εξαγορά αξιοποιεί τη βαθύτερη διείσδυση στην αγορά και την έκθεση σε νέες περιοχές κάλυψης.

Κάλυψη αναγκών μεσαίου μεγέθους

Μια βάση πελατών στο ραντάρ και για τις δύο εταιρείες είναι οι μεσαίου μεγέθους οργανισμοί. Ο Karim Jouini, Διευθύνων Σύμβουλος της Expensya, εξηγεί ότι «οι οργανισμοί μεσαίου μεγέθους και οι CFO τους αναζητούν ξεκάθαρα μια κοινή πλατφόρμα για την αποτελεσματική διαχείριση όλων των δαπανών τους. Συνδυάζοντας τη λύση διαχείρισης δαπανών εργαζομένων και τις κάρτες πληρωμών της Expensya, με τη σουίτα αυτοματισμού AP της Medius, οι εταιρείες μπορούν να καλύψουν όλες τις έμμεσες δαπάνες των πελατών και να εφαρμόσουν τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσουν τις ομάδες χρηματοδότησης να βελτιστοποιήσουν το κόστος και τις διαδικασίες.

Ανάπτυξη στον Ορίζοντα

Ενώ τόσο η Medius όσο και η Expensya έχουν παγκόσμια παρουσία, η εξαγορά είναι μία από τις μεγαλύτερες στην περιοχή της ΜΕΝΑ. Η Expensya γνώρισε σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία δύο χρόνια, η οποία δεν χάθηκε στη Medius. Η Expensya διπλασίασε τα επαναλαμβανόμενα έσοδά της και αύξησε το προσωπικό της σε περισσότερους από 200 υπαλλήλους που εδρεύουν κυρίως στην Τυνησία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Η Medius σκοπεύει να συνεχίσει να προσφέρει τα προϊόντα της Expensya, να αυξήσει τις επενδύσεις για να επιταχύνει την καινοτομία και να ενσωματώσει αυτές τις τεχνολογίες στις προσφορές της.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Εμπειρογνώμονες προμηθειών σχετικά με την αύξηση του CPO (συγχωνεύσεις, εξαγορές και CPOs)

Ivalua on Air: Whirlpool, Generali Group προσφέρει συμβουλές για την ανάπτυξη μιας παγκόσμιας λύσης διαχείρισης δαπανών

Κάνοντας την υπόθεση για τη διαχείριση δαπανών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ανάλυση δαπανών και προμήθεια: Σύνδεση των κουκκίδων προέλευσης για μεγαλύτερη αξία

Με ετικέτα: Εξαγορές, Πάροχοι Λύσεων, Τεχνολογία

Bir cevap yazın